Psycholoog

32 uur parttime

Werk met het spraak-taalteam aan diagnostiek bij kinderen met spraak- en taalproblematiek. Puzzelen, specialiseren en analyseren: dát zijn de kernwoorden van jouw functie als psycholoog bij het audiologisch centrum.

Wat maakt jouw werk bijzonder? 
Als psycholoog bij Kentalis audiologisch centrum in Amsterdam krijg je de kans je te specialiseren in diagnostisch onderzoek bij kinderen van ongeveer 2 tot 18 jaar, die achterlopen in hun spraak- en taalontwikkeling. De complexiteit van de problematiek van zowel het kind als diens systeem maakt de diagnostiek uitdagend. Je werkt dan ook multidisciplinair samen met specialisten op gebied van gehoor- taal- en spraakproblematiek. Hierbij kijken we naar de samenhang van de onderzoeken en de eventuele gevolgen op de ontwikkeling en welbevinden van het kind en zijn/haar systeem. 

Wat ga jij doen?
Je bent verantwoordelijk voor het psychologisch diagnostisch onderzoek bij kinderen met problemen in hun spraak- en taalontwikkeling. Daarnaast zijn dit jouw voornaamste werkzaamheden:

 • Het voeren van intake- en adviesgesprekken en verrichten van diagnostisch onderzoek bij (jonge) kinderen.
 • Het stellen van diagnoses.
 • Het schrijven van onderzoekrapportages.
 • Adviseren van ouders, logopedisten, leerkrachten en andere begeleidende instanties.
 • Participeren bij multidisciplinaire cliëntbesprekingen en andere inhoudelijke overlegvormen.
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan ontwikkeling, onderzoek en kennisdeling.

Met wie werk je? 

Je komt te werken bij het Kentalis audiologisch centrum (ac) in Amsterdam. De locatie in Amsterdam is gevestigd in een karakteristiek gebouw met een mooie binnentuin, waar we gezamenlijk lunchen als het mooi weer is. Onze medewerkers hebben veel kennis van en ervaring met diagnostiek en revalidatie bij gehoor-, taal- en spraak problemen. Wij onderzoeken niet alleen gehoor, taal en spraak, maar kijken ook naar samenhang van de onderzoeken, de klachten, en de eventuele gevolgen die het kan hebben op ontwikkeling, welbevinden en participatie. Hierbij werken we samen in een multidisciplinair team met audiologieassistenten, logopedisten, linguïsten, gedragskundigen, maatschappelijk werkers en klinisch fysicus audiologen. 

Het team maakt deel uit van een grotere eenheid waaronder ook de locaties Utrecht en Almere vallen. Naast het face-to-face contact met je collega’s in Amsterdam heb je daarom ook regelmatig digitaal overleg met collega’s van de andere locaties. Ook landelijk werken de verschillende locaties van het audiologisch centrum nauw samen  Je bouwt in je loopbaan bij Kentalis daarom een groot intern netwerk op van collega-logopedisten en andere specialisten waarmee je kennis en ervaring uitwisselt.

Kentalis in het kort

Als landelijke expertise organisatie met ruim 5000 medewerkers is Kentalis er voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra verspreid over circa 138 locaties door heel Nederland.

Wij bieden jou:

Een goede start van je loopbaan bij Kentalis vinden wij belangrijk. Je komt in een team waarin we op elkaar terug kunnen vallen waardoor je er nooit alleen voor staat. Daarnaast is er aandacht voor je ontwikkeling en volg je interne cursussen bijvoorbeeld op het gebied van communicatie om meer uit jezelf en je functie te halen. Ook bieden we:

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto maandsalaris van €3.768,- tot €5.477,- (FWG 60) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg.
 • In 2024 stijgt je salaris per 1 juni én per 1 december met 2%.
 • Een dienstverband van 32 uur per week; Jouw werkdagen zijn op dinsdag tot en met vrijdag.
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato), pensioenopbouw bij PFZW.
 • Reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer voor woon- werkverkeer.
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen.
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of uitruilen van je reiskosten?

Wie ben jij?

Jij bent een persoonlijkheid die zijn of haar mening goed kan onderbouwen en op zichzelf kan reflecteren. Humor, relativeren, oplossingsgericht kunnen zijn en een positieve insteek zien we ook heel graag. Daarnaast neem je mee:

 • Een afgeronde universitaire opleiding Psychologie, Gezondheidswetenschappen of Orthopedagogiek, aangevuld met de basisaantekening psychodiagnostiek (BAPD).
 • Je hebt kennis van auditieve of communicatieve beperkingen, of hebt de ambitie om je hierin te ontwikkelen.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden om als Psycholoog aan de slag te gaan bij Kentalis? Solliciteer dan op de manier die bij jou past. Dit kan in de vorm van een cv met optioneel een sollicitatiebrief, een beknopte motivatie of verras met een video. Wij kijken uit naar jouw reactie! Solliciteren kan tot en met 27 mei. De gesprekken vinden plaats op 17 juni in de ochtend. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Heb je vragen over deze functie? Michiel Beek, locatiemanager, maakt graag tijd voor jou en jouw vragen. Bel of app Michiel via 06 10 00 66 81.

We vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

Solliciteer
Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op X Deel op LinkedIn Deel op Google Plus Afdrukken Tip een vriend(in)
Titel: Psycholoog
Nummer: 1503
Deadline:
Locatie: Amsterdam
Afdeling:
431 | AC - West (Amsterdam)
Contactpersoon vacature:
Michiel Beek Locatiemanager AC +31610006681
Leidinggevende:
Michiel Beek M.Beek@kentalis.nl +31610006681
Regio: Noord-Holland
Dienstverband: Vast
Sector: Audiologisch Centrum
Opleidingsniveau: WO
Uren per week: 32 uur
Salarisschalen: €3.768,- tot €5.477,- (FWG 60)
Dienstbetrekking: Vaste uren