Begeleider
Uren in overleg, parttime
Inleiding zonder kopje (max. 3-5 zinnen met max. 15 woorden per zin)
Met wie werk je?
Je werkt op een woongroep met 14 bewoners, in een woonwijk, waar bewoners wonen tussen de 46 en 80+ jaar. Als groep focussen we ons op de ouder wordende bewoner en alles wat hierbij komt kijken. Sommige bewoners vragen veel ondersteuning bij het plannen en organiseren van activiteiten in hun dagprogramma en aan andere bewoners bieden we ondersteuning op het gebied van ADL zorg. Binnen de woning werken we met 2 subteams, welke we specialistische scholing kunnen aanbieden. Bewoners bewegen zich door het hele huis. We bieden (integraal) dagbesteding aan in de gezamenlijke ruimtes van de woning met hierin een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Alle bewoners hebben hun eigen ritme en levensverhaal en rust en respect staan bij ons voorop.
De bewoners hebben, naast zorg en begeleiding, extra ondersteuning nodig op het gebied van taal en communicatie. Je communiceert met de bewoners onder andere via een basis van de Nederlandse Gebarentaal, vingerspelling, fysieke verwijzers en/of schrift. De diversiteit aan zorgvragen en communicatiemethoden zorgt voor een leuke en uitdagende afwisseling in je werk. Schrik niet, je hoeft deze communicatievormen nog niet te kunnen, dit leer je bij ons!
Wij zijn een warm en hecht team. Zowel collega’s als bewoners zullen met plezier met je kennismaken en zijn geïnteresseerd in wie jij bent als collega en als persoon.
Waar werk je?
Kentalis ’t Spijt in Sint-Michielsgestel is een kleinschalige woongroep voor ongeveer veertien (ouder wordende) bewoners met bijvoorbeeld een beperking in horen én zien (doofblindheid) of een communicatief meervoudige beperking. De bewoners krijgen hier specialistische begeleiding en behandeling op maat. Kentalis ‘t Spijt ligt in de buurt van het centrum van Sint-Michielsgestel.
Wat doe je als begeleider op Spijt?
Jouw basis is het behandelplan van elke bewoner. Daarin staan de afspraken over de specifieke begeleiding, communicatie en zorg. Jij voert onderdelen daarvan uit en neemt hierbij het voortouw. Dat maakt jou geknipt als begeleider. Je werkt eenduidig, zodat bewoners weten wat ze kunnen verwachten. Daarnaast kun jij goed zien of aanvoelen wat het leven van een bewoner met complexe problematiek meer betekenis geeft. Je kunt situaties die ontstaan door gedrag en stemming van de bewoners goed inschatten en als dat nodig is, geplande activiteiten daarop aanpassen.
- Verder in jouw takenpakket:
- Lichamelijke verzorging en ADL-activiteiten. Dat hoort bij intensieve begeleiding en daarmee ook bij jouw takenpakket;
- Je stemt de verschillende communicatiemethoden af op de bewoners. Je maakt daarbij gebruik van communicatievormen zoals vingerspelling, een basis van Nederlandse Gebarentaal en schrijven met ondersteuning van pictogrammen;
- Je onderneemt activiteiten met bewoners, zoals koken, wandelen, puzzelen of een spelletje.
Wij bieden jou:
Bij Kentalis doen we het allemaal voor de cliënten, maar vinden onze medewerkers net zo belangrijk. We bieden je een afwisselende en uitdagende werkomgeving waar je veel kunt leren. Kom je bij Kentalis werken, dan volg je interne opleidingen en cursussen, bijvoorbeeld op gebied van gebaren, communicatie en medisch handelen.
- We bieden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden;
- Een bruto maandsalaris van bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg. Door een CAO-verhoging stijgt je salaris per 1 juli met 4%.
- Een dienstverband van 24, 28 of 32 uur per week (meer of minder is bespreekbaar);
- 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato), pensioenopbouw bij PFZW;
- Reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer voor woon- werkverkeer en €0,28 voor dienstreizen;
- Eindejaarsuitkering in december van 8,33% en vakantiegeld in mei van 8%;
- Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
- Ontwikkelingsmogelijkheden met toegang tot meer dan 100 online trainingen via GoodHabitz;
- Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies je voor een sportabonnement, een fietsplan of uitruilen van je reiskosten?
Dit ben jij:
Jij bent makkelijk benaderbaar. Jij denkt vanuit gelijkwaardigheid en wil graag samenwerken, of dat nou cliënten zijn of collega's. Vanuit jouw expertise en inlevingsvermogen bewaar je de rust, schat situaties goed in en weet hoe te handelen. Daarnaast ben jij expert in goed kijken naar de kleine stappen voorwaarts en laat je jouw zorghart spreken. Herken je je hierin? Dan ben jij de aangewezen persoon om de dag van onze bewoners meer glans te geven.
- Als Begeleider zit een diploma mbo-zorgopleiding niveau 3 in je pocket, of je bent bereid dit te behalen.
- Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden; avonden, weekenden en feestdagen maken onderdeel uit van je rooster. Natuurlijk denken we met je mee over een rooster dat zo goed mogelijk bij jouw leven past;
- Je hebt een gezonde dosis zelfreflectie en kunt tegen een stootje als een bewoner een mindere dag heeft. Verder ben je creatief en is denken in mogelijkheden voor jou heel normaal.
Interesse? Kom in contact!
Ben je enthousiast geworden om als begeleider of persoonlijk begeleider aan de slag te gaan? Solliciteer dan nu, de vacature sluit op 21-5-2025, maar doorlopend zijn wij in gesprek met kandidaten. Heb je vragen over de functie? Natuurlijk beantwoorden we deze graag. Bel, whatsapp of mail met Sandra Spierings (recruiter) op 06-57027184.
Procedure na sollicitatie
De procedure bestaat uit een aantal stappen; een kennismaking met één van de teamleiders, meeloopmoment op een woongroep en een arbeidsvoorwaardelijk gesprek.
Daarnaast vragen we altijd een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure.
Bericht voor recruiters en headhunters: wij begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt voorstellen, maar wij houden de werving & selectie in eigen hand.